top of page
  • Foto van schrijverBc3s Organisatieadvies

Vintage Masters: data-gedreven processen

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023

Data is "in" - en met een goede reden. Want met betere informatie maak je betere besluiten.

Na een succesvol project met Bc3s Organisatieadvies in 2021, heeft Vintage Masters Bc3s opnieuw benaderd met een vraagstuk. Het vraagstuk: hoe laat je een e-commercebedrijf werken met relevante data? Bc3s bood de juiste oplossing.

 

Over Vintage Masters

Vintage Masters is een wereldwijd opererende online aanbieder van hoogwaardige, vintage Omega-horloges en accessoires.

Met klanten over de hele wereld en een uitstekende klantwaardering, is het één van de wereldwijde leiders in haar sector.
Feiten in plaats van onderbuik

"Data-gedreven werken" betekent beslissingen maken op basis van inzichten uit data. Met data maak je beter geïnformeerde besluiten, weet je beter waar je staat en kun je beter bijsturen.


Op het gebied van voorraad en orders is een schat aan potentieel interessante data te vinden. Gegevens over de oorsprong van producten, over de klant, over de route die een product aflegt van inkoop tot verkoop... Al deze gegevens kunnen een bedrijf ondersteunen bij het maken van betere beslissingen.


Toch moeten dan wel aan alle voorwaarden voldaan zijn; de data moet aanwezig zijn, de data moet beschikbaar zijn en de data moet worden omgezet naar bruikbare informatie.


Een gebruiksvriendelijk online dashboard

Voor het vraagstuk van Vintage Masters hebben we eerst de huidige situatie in kaart gebracht. Op basis van deze inventarisatie en de wensen van Vintage Masters is de gewenste eindsituatie bepaald. Het project kon van start!


De rol van technologie als tool voor de gebruiker stond hierbij centraal; hoe krijgen we de "droge" data uit de systemen, en als helder inzicht naar de gebruiker?

Die gebruiker heeft immers vooral behoefte aan praktische inzichten.


Daarvoor ontwikkelde Bc3s een online dashboard, op basis van SaaS-technologie (Software as a Service).

Het dashboard voor Vintage Masters

Aan de hand van dit dashboard kan Vintage Masters op basis van data haar orders monitoren en bijsturen waar nodig. Zo worden er inzichten gepresenteerd over orders op het gebied van onder andere financiën en logistiek.
Met het inzetten van data is Vintage Masters niet alleen een tool rijker, maar ook een hele andere manier van werken. Er kan nóg beter worden aangesloten bij de wens van klanten, door een helderder beeld van de klantvraag. Dát noemen wij tastbare transformatie.


Comentarios


bottom of page